Te Koop
- Webwinkel

Producten
Home Shield
 - Informatie
 - Insecten
 - FAQ
 - Verkoopadressen
 - Internationaal
Fossil Shield 90.0
 - Informatie
 - In de praktijk
 - Equipment
 - Graanopslag
 - FAQ

Contact
van Eck Bedrijfshygiëne BV
Esp 310
5633 AE Eindhoven
The Netherlands

T: +31 40 2901440
F: +31 40 2901441

info@vaneckbv.nl
Fossil Shield Informatie

Doorbraak in strijd tegen bloedluizen!

Professionele bescherming tegen de rode bloedluis
(dermanyssus gallinae)

Fossil Shield ® 90.0 is een fijn poeder dat de bloedluizen hun beschermende waslaag ontneemt waardoor deze vervolgens uitdrogen. Elke bloedluis die in aanraking komt met het middel wordt direct inactief en sterft binnen één dag. Fossil Shield 90.0 bestaat uit speciaal geprepareerde fossiele plankton en heeft een puur fysische werking op de rode bloedluis.


Wat is fossiele plankton?

Fossiele plankton bestaat uit microscopisch kleine omhulsels van eencellige plantaardige plankton (Phytoplankton). Meer dan honderd miljoen jaar geleden bestond het al in rustige baaien en binnenzeeën. Tot op de dag van vandaag is het een héél belangrijk onderdeel van het ecosysteem van het water. Gedurende de geschiedenis van de aarde werden grote hoeveelheden van dit miniatuur fossiel, als sediment op de bodem van de zee afgezet en vormen nu de basis voor ons natuurproduct Fossil Shield® 90.0.

Hoe werkt Fossil Shield 90.0?

De fossiele plankton heeft sterk absorberende eigenschappen, zelfs voor oliën, vetten en wassen. Kruipende insecten, waaronder bloedluizen, bezitten een natuurlijke waslaag op hun buitenste omhulsel. Deze waslaag zorgt ervoor dat ze niet uitdrogen. Worden de bloedluizen echter bestoven met Fossil Shield 90.0, dan wordt deze beschermlaag geabsorbeerd en de insecten drogen vervolgens uit. Fossil Shield 90.0 geeft een natuurlijke, langdurige en optimale bescherming. Door de fysieke werking is resistentievorming niet te verwachten.

Het unieke behandelconcept: Optimale resultaten door te coaten.

Om het beste resultaat te boeken, is het belangrijk dat het Fossil Shield 90.0-poeder wordt aangebracht op en rondom de verblijfplaatsen van de bloedluizen. Dit kunt u realiseren door het poeder aan te brengen met de “FS Equip Electro”. Bij het gebruik van dit bestuivingsysteem wordt een zeer fijn en elektrostatisch geladen Fossil Shield 90.0 - poeder geproduceerd, welke als een fijne en gelijkmatige coating hecht aan kooien, legnesten, roosters en muren. Behandeling met de “FS Equip Electro” kan op eenvoudige wijze door de pluimveehouder zelf uitgevoerd worden. Afhankelijk van de te behandelen oppervlakte kan een stal tot ± 20.000 legkippen in één dag behandeld worden

Aanbevolen hoeveelheid

De te gebruiken hoeveelheid is afhankelijk van het houderijsysteem, soort kooi en de mate van besmetting met de bloedluis. Bij behandeling van een kooisysteem is het verbruik 1-4 gram per aanwezige kip. Bij hokken met loslopende kippen wordt dezelfde uitrusting gebruikt om de legnesten, de roosters en de muren te behandelen. Hierbij kan volstaan worden met minder Fossil Shield 90.0. Bij gedeeltelijke behandeling van kooien of inventaris zijn nog geringere hoeveelheden gebruikelijk. Van Eck kan u hierin adviseren.

Specifieke eigenschappen

Fossil Shield 90.0; is niet toxisch. De werking is puur fysisch en niet chemisch of biologisch. Dit betekent dat de Biocidenrichtlijn (in Nederland: de Bestrijdingsmiddelenwet) niet van toepassing is. Fossil Shield 90.0 biedt een effectieve,  milieubewuste en voedselveilige oplossing voor het op een zeer laag niveau brengen en houden van de infectiedruk van de bloedluis. Fossil Shield 90.0 is een erg fijn poeder. Dus draag tijdens het aanbrengen, voor uw eigen veiligheid, een veiligheidsbril en een stofmasker (type P1)
Mocht U naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of opmerkingen hebben, dan staat ons team van medewerkers voor U klaar.